Važnost Okruženja

Nazad u 1534, Benvenuto Cellini, Italijanski Renesansni slikar hteo je da iskusi ’’magijsko delo’’. Sreo se sa Sicilijanskim sveštenikom upućenim u veštine ritualne magije, prijateljem Vincetiom Romoliem, 12-godisnjim decakom, i drugim magom, u pratnji sveštenika. Cellini je hteo ljubav žene. Od svih mesta za rituale, oni su otišli u Rimski Koloseum.

Bacili su tro-metarski krug i nakon sat i po vremena, neki duh se pojavio i komunicirao sa grupom. Rekli su mu kako bi Cellini hteo svoju ljubav u roku od Mjesec dana. Onda je nešto krenulo po zlu. Sve više i više entiteta je dolazilo i počinjali su da postaju agresivni. Za kratko vreme, ’’bilo je previše duhova prisutnih’’. 12-godišnji dečak je vrisnuo,’’Svi su bili ugroženi od strane milion najratobornijih ljudi koje su videli’’. ’’Četiri diva, potpuno naoružana, pokušavalo je da nasilno uđe u krug.’’ Dete je plakalo govoreći da ’’Koloseum gori i da su plamenovi išli ka njima.’’

Svi su se skupili zajedno u strahu, mag je ubacio još asafoetide u vatru, i nakon nekog vremena, duhovi su otišli u besu. Grupa je ostala skupljena do zore dok nije ostalo samo nekoliko duhova ’’i ovi u daljini’’. Po odlasku i trku ka domu, nekoliko duhova ih je gonilo.

Rimski Koloseum od svih mesta je bio izuzetno loš izbor za ljubavni ritual. Jedna osoba kada umre nasilnom smrću odaje negativnu energiju, ali hiljade nasilnih smrti zajedno sa svim emocijama smrti- Gladijatori, lavovi i druge divlje životinje kako kidaju ljude na komade, a intezivno nasilje ostavlja svoj znak vekovima.

Odgovarajuća okolina sa energijom koja je u saglasnosti sa ciljevima rituala jeste važna, očigledno neželjeni uticaji mogu da utiču na ritual ili magijsko delo na najgore.

Muzika, misli, sećanje pređašnjih iskustava ili fantazije jesu važni takođe kako bi stvorili raspoloženje i okolinu koja pomaže ciljevima rituala.

_______________________________________

Referenca:

Magija: Moć da Promenite Svoj Svet od J.H. Brennan © 1998