Tri Koraka u Vještičarstvu

Ovaj tekst je u suštini za nove ljude ili za one koji hoće da se prisjete osnova. Ne postoji ’’zakon trostrukog’ vračanja’, ali postoje tri osnovna KORAKA u magijskom radu.

1. Podizanje Energije

2. Programiranje Energije

3. Usmjeravanje Energije

Za one od vas koji nisu upoznati sa duhovnošću i radom uma, poznatim kao “čarobnjaštvo”, objasniću vam ovo kako biste razumeli kako ovo funkcioniše. Pogledajte oko sebe, sve što vidite, ekran vašeg kompjutera, stolicu, krevet, nameštaj, automobile napolju, zgrade, prozore … sve što ste videli je nekad bila nečija ideja pre nego što se materijalizovala u fizički oblik u stvarnosti. Sada, takođe želim da dodam u nekim slučajevima, kao što je to slučaj sa naukom, na primer oluje koje se manifestuju same od sebe; na primer, topao vazduh, hladan vazduh, vlažan vazduh, ali većina svega je nekada bila ideja.

Kada počnete sa dizanjem energije, trebao bi nastaviti sa njenim programiranjem, dok vizuališete tu energiju kako radi ono što želiš.

Počnimo sa Prvim korakom. Prvo, morate da imate energiju sa kojom bi radio, što jača, to bolja. Što je jača tvoja energija, više energije ćeš prirodno moći da uzdižeš, usmjeravaš i kontrolišeš. Ovo postaje lakše sa iskustvom. Kao i vježbanje mišića, što više vježbaš, postaju jači. Možete koristiti ili svoje energije, ili možete izvlačiti energije iz okoline.

Za bijelu magiju (ovo je najbolje za početnike, crna magija zahtjeva više iskustva i vještine) je najbolje da koristite svoju energiju i povezujete je sa radom.

Koristeći Rune i vibracije jeste jedan od najbržih i najmoćnijjih načina dizanja energije. Drugi načini jesu osnovna meditacija ili kroz vizalizaciju. Kada dignete energiju trebao bi je osjetiti snažno, kroz čitavo tijelo. Drugi načini uključuju Hatha Yogu, Tai Chi/ ili vježbe disanja po izboru.  

Da biste invocirali energiju iz spoljnog izvora, možete to da uradite kada imate dovoljno iskustva fokusirajući se na ono što želite te da izvučete energiju i „udišete“ energiju iz toga.

Sa Drugim korakom, moraš programirati energiju. Pod ’’programiranjem’’ misli se da morate reći energiji šta da radi. Energija je po sebi neutralna i neaktivna. Sa drugim korakom, morate koristiti ono što nazivaju “afirmacijama”. “Afirmacije” su kratke, konkretne fraze u sadašnjem vremenu koje se ponavljaju da bi se progrmirala energija. Sadašnje vreme mora biti korišteno jer energija ne razumje buduće vrijeme tipa ’’će se dogoditi’’. Jer ’’ĆE’’ može biti bilo kada.

Na primjer ne želite reči; ’’_____ će mi doći.’’ Umjesto toga, recite ’’_____ mi dolazi’’.

Energija nema razumnu moć da zna “KAKO” želiš nešto da ti dođe ili se desi. Energija koristi put najmanjeg otpora , ukoliko nije programirana. Na primjer, mnogi od vas žele više para. Nemojte samo reći ’’Novac mi dolazi’’. Ovo može da se manifestuje, ako je neusmereno, recimo kroz posao u kome barataš sa novcem kao npr. u kasir ukoliko radiš u nekoj prodavnici ili banci ili kroz platu kao obično. To je najlakši način. Moraš još da je programiraš :’’ Velike količine slobodnog i lakog novca mi dolaze.’’ ’’Ovaj novac je samo moj i mogu ga trošiti kako želim’’. Takođe bi trebao naglasiti ’’na pozitivan i srećan način za mene ’’. Ne želiš da ti voljeni umiru i ostave ti nasledstvo ili ostave ti na neki drugi neprijatan način.

Znači afirmacije trebaju biti poput ove: ’’ Velike količine lakog i slobodnog novca mi pristižu, Ovaj novac je samo moj i mogu ga trošiti kako želim. Ovaj novac dolazi mi na pozitivan način i srećan za mene.

Afirmacije trebaju da se ponavljaju po želji, pet do deset puta ili više, u sebi. Takođe možeš da vizualizuješ energiju kao pri trećem koraku, kroz dan i ponavljaj ih nekoliko puta kako bi se pojačao djelo.

ZAPAMTITE ZAUVIJEK: ENERGIJA IDE PUTEM NAJMANJEG OTPORA I NEMA SPOSOBNOST RASUĐIVANJA

Još jedan primer jeste gubitak težine. Ne želiš da se ozbiljno razboliš, jer ovo je najlakši način da se izgubi težina. Umom možeš sve da postigneš ukoliko ga programiraš kako treba, na primer: ’’Gubim težinu na pozitivan i zdrav način za mene.”

Sa Trećim korakom, usmeravaš energiju. Ovo radiš kroz vizualizaciju. Energija pri beloj magiji treba da bude vizualirana belo-zlatnom bojom, svetleći sjajno kao Sunce.

Treba da vizuališeš ovu sjajnu energiju ili oko sebe i/ili oko toga što želiš. Vizuališite u umu šta god SE DOGAĐA SADA i zamisli energiju raspaljivajući je.

Na primer, za novac, treba da vizuališete novac (vaš novčanik pun, ili šta već), čak i *osetiti*, i *namirisati* novac, dodirni ga; što realnije zamišljate i što više koristite astralna čula, više će efekta imati, opkoli ga sa što više energije možeš, što sjajnijom, to bolje, koristeći vizualizaciju. Oseti srećne emocije.

Za zdravlje, usmeri energiju ka oštećenom organu, i vizališi sebe kao srećnog i zdravog. Ponovo, OSETI sreću, dok radiš ovo, kao da je zapravo tako.

Sada, zaboravi na rad i pokušaj da misliš o drugim stvarima. Ovo može biti teško u očajnim situacijama, ali radi što bolje možeš, jer brinjenje i stalno mišljenje na vežbu može da poništi usmerenu energiju. Samo se prepusti i znaj da uspeva. Jedini izuzetak za ovo jeste, da ponoviš afirmacije povremeno kako bi ojačao rad. Samo nemoj previše, jer ovo predstavlja nedostatak vere u i može da upropasti sve. Za ovo kao i sve, potrebna je vežba. Ne vezuj se.

Sada, za crnu magiju, ne želiš da dodješ u kontakt sa negativnom energijom koju dižeš. Oni koji ovo ne znaju ispaštaju. Odgovor ka svemu je znanje.

Sada, govorim iz ličnog iskustva. Popularni grimoari će ti reći da koristiš crnu energiju. Iz svog iskustva, saznala sam da je siva energija naj razornija. Siva je isto smrtna energija. Prouzrokuje bolesti i sve vrste negativnosti.

Na primer, death spell (čini smrti). Iz ličnog iskustva. Uzmi energiju smrti sa groblja ili negde gde ima smrti i izvuci je iz zemlje, koristeći vizualizaciju. Programiraj je, kao u drugom koraku, na primer: ’’ siva smrtna energija ubija ____’’. Govori ovo dok stavljaš tu energiju u osobu koju želiš da uništiš. Takodje iz ličnog iskustva, treba da se ponavlja mnogo puta na redovnoj osnovi. Hoću još da dodam, najpopularniji spisi će te uputiti da digneš što više emocija, poput besa, mržnje možeš. Opet, ovo je u redu, ali nije neophodno. Šta je neophodno jeste snaga tvoje duše, tvoja volja da usmeriš energiju.

Takođe, Oni koji ti namerno pokušavaju činiti zlo, samo usmeri njihovu energiju nazad na njih, koristeći sivu boju. Zavali se i gledaj kako pate i uživaj u tome.

Crna Magija je sprovođenje pravde.

© Copyright 2007, 2015, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457