Spremnost: 28 Januar 2020 – HPS Maxine

Vrijeme je SADA! Ne čekajte dok nije prekasno. Prema glavnim vijestima, ovaj virus se gotovo svakodnevno udvostručuje u oba slučaja infekcija i smrti.

Tri vrlo važne stvari u slučaju onog najgoreg …
Ovo su moji prijedlozi i savjeti. Ako vam nešto dobro uspije, s čime već imate iskustva, ostanite uz to. Kao i u svemu, pridržavajte se onoga što vam najbolje odgovara.

Nikada ne kupujte ništa na Mjesecu praznine. Kupljeni predmeti mogu biti neispravni, nikada se ne koriste ili jednostavno ne uspijevaju u onome u čemu su namjenjeni.

Ako se desi ono najgore, izbijanje svjetske Pandemije, morate znati da je voda izuzetno bitna. Nabavite zalihe dobre flaširane vode. Galoni dobro služe. Svi bi trebali imati barem mjesec dana zalihe pristojne vode za piće.

Ovaj članak će se fokusirati na zamrzavanje hrane u slučaju da se desi Pandemija, jer tada SVI MORAMO BITI SPREMNI.
Ono što bi moglo raditi za jednu osobu, možda neće raditi i za drugu. Zapamtite ovo.
Na primjer, preporučujem svima koji žive u kući / predgrađu da kupe uspravni zamrzivač, ako ga već nemate. IMO, ovo su bolji od zamrzivača s kutijama, jer možete bolje vidjeti što je unutra. Možete organizirati police. Na primjer, meso na jednoj polici, povrće na drugoj, riba na trećoj, voće itd. Ovo je samo lična preferencija. Opet koristite ono što najbolje radi za vas.
Sada, zamrzivač možda nije praktičan za one od vas koji živite u stanovima. Razlog je taj što svako ko ima zamrzivač definitivno bi trebao imati generator. Po mogućnosti dva generatora, od kojih mogu koristiti samo ljudi koji žive u domovima. Generator je sigurnosni uređaj u slučaju da nestane struje. Generator se može koristiti samo vani jer su pare smrtonosne (ugljen-monoksid). Također je dobra ideja nabaviti benzin ako imate generator. Izlaze i sa generatorima na solarni pogon koji nisu zavisni od benzina.

Ljudima koji žive u stanovima bolje je od dehidrirati hranu, konzerviranje i druga sredstva za očuvanje hrane koja nije ovisna o električnoj energiji. O ovim metodama pisat ću ubrzo, uključujući male vrtlarske vrtlare, pomoću prozorske daske, za apartmane.

IMO, zamrzavanje hrane govori o najjednostavnijim i najučinkovitijim načinima konzerviranja hrane.
Trebali biste kupiti kvalitetne vrećice sa zip zamrzivačem. Teže kese bolje štite hranu od totalnog smrzavanja u zamrzivaču, ali samo malo duže nego obične. Kvaliteta i ukus se gube, ali u većini su slučajeva i dalje sigurno jesti. Ali ako nešto loše smrdi, ne rizikujte. Riješite se toga.
Savjeti za zamrzavanje hrane:

Ako koristite zip vrećice, budite pažljivi u rukovanju s njima. Mogu se razdvojiti.

Uvijek razdvojite hranu prije zamrzavanja, posebno ako nemate namjeru koristiti cijeli paket.

Na primjer, paket pilećih dijelova, izvadite veliku ladicu i dijelove piletine stavite, ne dirajući, na pladanj i zamrznite ih. Nakon što se smrznu, stavite ih u vrećicu sa zipom. Na taj se način neće smrznuti zajedno gdje morate koristiti čitavo pakovanje. To se odnosi i na ostale namirnice.

Bulidi i druge sastojke za čorbe/supe mogu se smrznuti u tepsiji sa ledenim kockama. Nakon zamrzavanja možete ih staviti u zip vrećice da se koriste u juhama, itd.

Obavezno zamrzavajte pripremljenu hranu, poput namirnica, supa, kaserola itd. Uvijek ih ne zaboravite zamrznuti u onim dijelovima koje ih namjeravate pojesti, na primjer, pojedinačnim obrocima.
Mesne kuglice se mogu praviti i smrznuti. Na primjer, najbolje ih je skuhati, a zatim zamrznuti na pladnju. Nakon što su smrznuti, stavite ih u vreću.

Ako planirate zamrzavanje mlijeka ili drugih tekućina, uvijek ostavite prostor od nekoliko centimetara ili više na vrhu, jer se tekućina širi kada smrzne i može razbiti posudu bez prostora za širenje.

Luk se može nasjeckati, isto kao i celer i smrznuti u vrećama, koristiti za kuhanje.

Hrane poput pire krompira mogu se napraviti i zamrznuti. Najbolje ih je razdvojiti na pojedinačne porcije sa lopaticom za sladoled i pojedinačno smrznuti kao što sam gore napisala.

Određena hrana se ne smrzava dobro, poput kisele pavlake.

Naučite sada o očuvanju hrane. Ne čekajte. Internet je također odličan izvor za upute o svim vrstama savjeta o hrani, videozapisima s YouTube-a i samo o tome kako se sve te stvari odvijaju. Opet uvijek se sjetite da koristite ono što najbolje funkcionira za vas i vašu situaciju.

Visoko preporučujem:
https://www.discoverbooks.com/The-Complete-Idiots-Guide-to-Preserving-Food-Can-p/1592579167.htm

Na kraju, ne zaboravite lokalne biblioteke kao izvor informacija i knjiga.