Pripremna Meditacija za Invokaciju Elemenata

Da bi zaista postao adept, neko mora savladati elemente. Ovo je također poruka Tarot karte Mag. Morate biti zdravi da bi ste invocirali elemente. Za one od vas koji želite da radite polako, ove pripremne meditacije mogu da pomognu:

Za Vatru:

 1. Sjedite spokojno i opustite se.
 2. Vizuališite veliku vatru. *Čujte* pucketanje i *osjetite* toplotu, onda *omirišite* vrelinu.

Radite ovo 5 minuta.

Za Vodu:

 1. Sjedite spokojno i opustite se.
 2. Vizuališite sebe kako gazite kroz vodu. Ovo može biti jezero, rijeka ili okean. *Osjetite* vodu, *oslušnite* vodu i *omirišite* vodu, kao da ste zaista tamo.

Radite ovo 5 minuta.

Za Zemlju:

 1. Sjedite spokojno i opustite se.
 2. Vizuališite sebe kako hodate bosonogi po zemlji. Najbolje bi bilo kada bi ste mogli sebe da zamislite kako hodate po zemlji neke njive jer je ovo jako blisko elementu zemlje. *Osjetite* zemlju pod svojim bosim nogama i *osjetite* svjež povjetarac kroz vazduh i *omirišite* zemlju.

Radite ovo 5 minuta.

Za Vazduh:

 1. Sjedite spokojno i opustite se.
 2. Vizuališite sebe kako hodate nasuprot vjetru. *Osjetite* duvanje vjetra na vašoj koži i hukanje vjetra u vašim ušima. *Omirišite* svjež vazduh koji duva ka vama. Osjetite svaki svoj korak dok hodate nasuprot vjetru.

Radite ovo 5 minuta.

Sljedeći korak za Vatru:

 1. Sjedite spokojno i opustite se.
 2. Vizuališite sebe kako hodate kroz pustinju. *Osjetite* pržeću vrelinu i suv topao vjetar u žarkom okruženju. Osjetite pijesak pod svojim nogama i kako vaše tijelo postaje toplije.
 3. Radite ovu vježbu od tri do pet minuta i nikako duže.

Sljedeći korak za Vodu:

 1. Sjedite spokojno i opustite se.
 2. Vizuališite sebe u hladnom okruženju. Osjetite kako se smrzavate. Osjetite hladan vjetar na svojoj koži. Za vas koji poznajete snjeg (neka braća i sestre žive u tropskoj klimi, tako da nisu svi iskusili snjeg), zamislite sebe u snjegu i ledu. Čujte škripu snjega pod svojim nogama. Vi koji nikad niste iskusili snjeg – jednostavno zamislite sebe u hladnom okruženju i upotrebite sva svoja astralna čula.
 3. Radite ovu vežbu od tri do pet minuta i nikako duže.

Šta gornje vježbe postižu:

Sem što idu u prilog jačanju vaših astralnih čula, ove vježbe će vas upoznati sa radom sa četri elemenata zemlje, vazduha, vatre i vode. Invociranjem ovih elemenata, možemo ojačati sebe do toga da možemo izdržati nevjerovatne količine toplote, hladnoće i ostale extreme. Invociranje i usmjeravanje vatre je jako bitan aspekt pirokineze. Invociranjem elementa vatre, možete utopliti sebe ili elementom vode, ohladiti se ako okolnosti to zahtjevaju. Invokacijom vatre su Tibetanski monasi bili u stanju da provedu noći njihove inicijacije u ledeno hladnim planinama, goli pod njihovim mokrim čaršavima u snežnoj oluji. Ujutru ako je inicijat prošao, čaršav je bio topao i suh a snjeg i led su bili istopljeni oko njega.

Neke Satanističke Lože 1920-ih i 1930-ih u Njemačkoj koristile su element vatre za ubistva. Element kada je invociran i usmjeren u žrtvu činio bi da krv žrtve bukvalno proključa.

Element vazduha kada se pravilno invocira, izaziva levitaciju. Kroz invokaciju i pravilno usmjerenje elemenata, mi također možemo da utičemo i na vremenske prilike.

Osnova napredne magije je kroz kontrolu elemenata, ovo uključuje lječenje i sve aspekte magije, bijele, crne i sive.  

© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457