Porijeklo Jarca od Mendese

Proijeklo “Jarca od Mendese” se može primjetiti od Starog Egipta. Koze i ovnovi su obožavani u mnogim gradovima širom Egipta prije nekoliko tisuća godina. Koza/Jarac je sinonim za Satanizam. Rogovi predstavljaju rogate Bogove / Boginje. Koze su takođe simbolizovale plodnost u mnogim različitim kulturama i vremenima. Koza/Jarac kao simbol plodnosti i fokusa vjerskih obreda datira sve do Sumerije.

Koza/Jarac simbolizira plodnost – plodnost u umnožavanju životne sile, vrila, koja aktivira i podiže zmiju. “Koza Tisuće mladih” odnosi se na Krunsku čakru, “Sahasraru” na Sanskritu, što znači “Lotus Hiljadu latica”.

Jarac od Mendese

Ptah, Egipatski Bog Magike, znanje i mudrost (pseudonim Satana) “postao” je jarac, a ponekad i ovan u gradu Mendes, gdje je Bio obožavan kao takav. Jarac / Ram iz Mendese predstavljao je “Ba” koja je bila Egipatska riječ za “dušu”. Za Ptaha se smatralo da je veliki mađioničar i “Gospodar Zmija”.

Postoje mnoge lažne tvrdnje, zasnovane na neznanju da je koza/jarac izmišljena kao reakcija na “jagnje” hrišćanstva. Kršćanska upotreba jagnjeta došla je mnogo kasnije a u istini ono se zasniva na znaku Ovna (proljetna ravnodnevnica). Sve u hrišćanstvu je ukradeno i korumpirano od religija koje su prethodile tom gnusnom programu.  

Rogati Jarac e takođe direktno od Enkija (Još jedno Ime Satana). Konstelacija rogatog jarca  (Astrološkog znaka Jarca/Kaprikorn) je vrijeme Zimskog solsticija, poznatog kao “Južne kapije Sunca”.

„Koza je u ranim Babilonskim vremenima bila poznata kao Bog„ Ea “(Enki / Satan). Ea je bio poznat kao “On od velikog intelekta i Gospodara svetog oka” zaštitnik svog naroda i Donosioc i Davalaca znanja civilizacijama čovječanstva. Predstavljen kao zmija, završio je u “Edenskom vrtu kao zmija na drvetu života, ohrabrujući učenje i znanje, radije nego kao što to kri/hrišćani rade blaženo neznanje.” Kad god je Ea lutao Zemljom, On bi uzeo oblik koze. Ea se smatrao Ocem Svjetlosti , a Njegove proslave koje datiraju još od 15.000 god. B.C.E, su se izvršavale noseći Jarčevu kožu.

Satanizam je istina, najstarija religija čovječanstva. Satanizam nije “izum” ili “inverzija” hrišćanstva.

Drevne Egipatske slike za Jarca od Mendese;

Reference;

Egyptian Mythology” by Veronica Ions, page 124, the author writes that Ptah took the form of a goat.

¹ Egyptian Mythology by Veronica Ions, page 103² Brady's Book of Fixed Stars by Bernadette Brady, pages 300-301

New Larousse Encyclopedia of Mythology, page 56

Outer Space by Jobes


© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457