Palmistika

S daljim izlaganjem informacija, shvata se da je ruka kao mikrokozmos čitavog čovjeka. Palmistika je studija sama po sebi, ali i dalje poddivincija Astrologije i drugih okultnih nauka koje nastoje razumjeti ljudsko biće znajući da smo odraz makrokosmosa.  

Palmologija nije tako detaljna i precizna kao astrologija, ali je veoma vrijedna studija. Astrologija je proučavanje zvijezda u odnosu na nas; Palmistika je gotova i sažeta astrološka karta u našoj ruci. S ovim poznatim, jasno je su nas, poput astrologije, Bogovi učili još jedan način poznavanja sebe i nadam se da će ovo objavljivanje pomoći da se započne Satanističko oživljavanje nekakve vrste praktikovanja na našem putu, ako bilo tko od nas odluči uzeti ovo kao ozbiljnu praksu.  

Postoje dva aspekta Palmistike, Kirgonomija i Hiromantija –  

Hironomija [Hiromantija] je proučavanje cijelokupnog oblika i forme ruke, uključujući nokte i prste, dužinu prstiju i otiske prstiju i dlanova, teksturu kože, konzistenciju itd. Kao što neki od vas već znaju, ruka predstavlja kvalitet i prirodu mozga i to je njegov produžetak. Ono što je od duše je također prikazano u ruci.  

Lijeva ruka se pokazala kao zadana priroda i naše prirodne predispozicije, kao što i predstavlja naše živote, više ili manje – to je naša izvornost samoga sebe.  

Sa našim desnim rukama vidimo, odnosno to pokazuje kako smo ili koliko napredovali, razvijali se, poboljšali i kako smo se promijenili, ali ovo može biti za bolje ili za gore u ovisnoti da li smo napredovali ili pogoršavali naše živote.  

Na primjer, moja lijeva ruka je fleksibilnija i glavna linija mog dlana se dramatično spušta, sve do postolja za Mjesecu (pasivna / podsvijest) ruke.    

Glavna Linija dlana koja se spušta na Mjesec, u različitim stepenima, podržava nepraktičnost, sanjarenje, nedostatak stalnog fokusa / koncentracije, visoku maštu i osjetljivost.  

Ovo ima smisla jer su moji Merkur i Mjesec aspektni i imam druge faktore u mom grafikonu koji to podržavaju.  

Koliko je dubok i dramatična nagib linije određuje stepen takvih osobina, ali se moraju pregledati i druge oblasti ruke.  

Na mojoj desnoj ruci, glavna linija je dublja u snazi i čini ravnu i uravnoteženu liniju preko ruke. To pokazuje da se moj mentalitet poboljšao i napredujem ka uravnoteženijem načinu razmišljanja. Ova ruka je takođe manje fleksibilna. Zamislite fleksibilnost kao promjenjivi kvalitet koji se bavi umom.  

Primijetila sam i da je moj palac na desnoj ruci tako malo deblji od lijevog palca, koji pokazuje razvoj volje.  

Za one od vas sa dominantnim lijevim rukama, onda je lako pretpostaviti da će lijeva i desna ruka biti obrnute, ali desna strana tijela je aktivna a lijeva strana tijela je pasivna / prijemčiva.  

Kirgonomija je proučavanje linija na dlanu, kao i umjetnost proricanja pomoću linija i otisaka ruke. Priroda linija, snaga, boja, smjer i koliko su izlizane i slomljene linije, sve to treba čitati.  

Kirgonomija je malo teži aspekt palmistike, jer čovjek mora znati i imati na umu obrasce linija kroz dokumentirana zapažanja i također mora imati razvijeniju intuiciju.  

Palmistika je nauka i umjetnost – čovjek mora čitati i proučavati ruku znanstveno, ali i uhvatiti “osjećaj” za nju.  

Linije ruku razvijaju se, mijenjaju i nestaju prema onome što doživljavamo u našim životima kroz tranzitne planete, glavne životne događaje, naše mentalne preokupacije i fizičke traume, prošle i sadašnje. Iako je budućnost uvijek pomalo lukava da se definira, stvari su podložne promjenama u skladu s voljom subjekta i drugim vanjskim utjecajima. Linije snimaju ono što je sad ili što je već bilo.  

Četiri elementa u rukama –  

Najkonzistentniji metod određivanja oblika ruke i / ili dominantne suštine osobe je provjera koji je element(i) dominantan.  

Kao što svi znate, ljudska duša se sastoji od 5 elemenata. Ali u čitanju ruke, naći ćete 4 tipa – Zemlja, Vazduh, Vatra i Voda. Sada većina ljudi ima oko 1 ili 2 elementa dominantna i to će se vidjeti u ruci.   

Ruke sa dominantnim elementom Zemlje su kvadratni dlanovi i kratki prsti. To je praktična ruka. [Osoba je praktična]

Ruke sa dominantnim elementom Zraka su su kvadratni dlanovi i dugi prsti. To je ruka intelekta. [Osoba je inteligentna]

Ruke sa dominantnim elementom Vatre su su duguljasti ili pravokutni dlanovi, kratki prsti. To je intuitivna ruka. [Osoba je intuitivna]

Ruke sa dominantnim elementom Vode su duguljasti ili pravokutni dlanovi, dugi prsti. To je osjetljiva ruka. [Osoba je osjetljiva]

Važno je napomenuti da mnoge ruke neće biti samo čisti tip elementa zbog varijacija natalne karte. Naći ćete na primer: Vatrene ruke sa vodenim linijama i nekim zemljanim otiscima. Zemaljske ruke sa Zračnim linijama, ili ponekad samo Zračne ruke sa samo Zračnim otiscima, Vodene ruke sa Vodenim linijama, i mnoge kombinacije između. To je ono o čemu se radi, kombinacija, baš kao što je natalna karta jedinstvena.  

Dlanovi će imati stepen kvadratnog oblika, ali je važno znati da je sve relativno i da se mora posmatrati u proporcijama. Primjer: Traženje kratkih ili dugih prstiju u PROPORCIJI na dlanu. Ali budite sigurni, biće očigledno reći razliku između kvadratnog dlana i duguljastijeg dlana. To se dešava sa iskustvom i navikavanjem da se vide različite vrste ruku.  

Takođe, ženske ruke su malo krupnije od muških ruku bez obzira na oblik.

Veoma je korisno da neko poznaje astrologiju ili barem ima osnovno razumevanje iste i da poznaje njihove grafikone ako želit da razumije odnos između Palmistike i Astrologije. Ali ako neko želi samo da proučava Palmistiku, onda se još uvijek može naučiti a da ne bude stručnjak za astrologiju, već samo da zna da su povezani. Imat ćete koristi od studiranja obije nauke.  

Vaša elementarna ručna forma korespondira sa planetama u određenim znakovima, općenitom elementarnom sastavu u vašoj karti, znakovima i planetama u blizini jakih uglovnih kuća, stelija, velikih trina u elementima, T kvadrata i tako dalje.  

Prije par godina, pročitala sam neke dlanove brzo na poslu i jednim čitanjem primijetila sam djevojku koja je imala dlanove koji su mi se posebno isticali. Imala je snažnu vodenu formu: veoma duge prste i nešto uskog pravokutnog oblika dlanova. Na sreću, uspela sam da dobijem njenu natalnu kartu. Ona je sunčev znak Blizanac sa zemljom u svojoj karti, uključujući njen uzlazni Merkur i Jarac. Ali ti uticaji nisu bili dominantni u njenim rukama.  

Njen snažni Neptun iz prve kuće u konjukciji sa svojim ASC [Ascedentom], njen Mjesec u Škorpionu je u konjunkciji sa MC, njen Merkur je podjelio svoj Uran i Neptun, a njen vladar Uran u konjunkciji sa Neptunom sve se manifestovalo u njoj kao vrsta vode. Ona je promjenjiva, izbalansirana, međutim na negativan način jer koristi droge i pije alkohol stalno i ima narkolepsiju. Ona ima kreativnu i maštovitu stranu za nju, ali to je isključeno time što je ona neurotična koja je povezana s vodom, u negativnoj manifestaciji.  

Iz onoga čega se sjećam ima Zraćne linije na svom dlanu od svojih Blizanskih planeta [planeta u znaku Blizanaca]. Na njenoj lijevoj ruci, pokazuje da je imala, i još uvijek ima, slabu konstituciju, i nisku vitalnost kao što je prikazano kroz kratku liniju života. Za one od vas koji su ozbiljni u vezi s Palmisici, pomaže vam da prvo proučite vaše ruke i one vaših najmilijih i prijatelja za poređenje i da steknete osjećaj za različite vrste ruku. Još bolje ako imate prateće astrološke karte.  

Jedini nedostatak Palmistike je u tome što, da bi se na vrlo precizan način proučile linije ruke, trebalo bi uzeti ručne otiske (sa kvalitetnom tintom ili drugom supstancom) ili barem jedan od njih treba imati stakleni monokl za čitanje dlanova da mogu precizno vidjeti dlanove.  

Fotografije ruku su odlične za Kirgonomijske studije.

Volim da se koristim i da se oslanjam na Palmistriju, kada nemam astrološke informacije drugog, jer će mi to bar pomoći da analiziram i dobijem osnovno razumevanje nekoga.  

Za čitanje, definitivno preporučujem “The Hand: Frank Wilson (ovo je više informacija o cijeloj ruci općenito s nekim dodatcima Palmistrije),” The Benham knjiga o Palmistrij “, sve od Fred Gettings,” Ruke djece ” – J. Spires i “The Graven Palm” od gđe Robinson.  

Knjiga Benham i Palm Graven su ono što sam preporučivala u prošlosti. Jedina stvar kod nekih od ovih je da ne volim da koristim planete za tipove ruku, otkrila sam da je analiza ruku pomoću elemenata bolja i konzistentnija.  

Cheiro je dobar autor za Palmistriju, ali mislim da neću nikome preporučiti bilo koji njegov rad.  

Ako je neko od vas zainteresovan za ovu temu, svi možemo da počnemo sa temom na JoS-ovom glavnom forumu ili JoSAstrologijskom forumu kako bismo o tome dalje razgovarali ili raspravljali o grafikonima i dlanovima drugih i nas samih.   

Ako ne, onda PDF može definitivno biti napravljen u budućnosti i može biti naš službeni JoyofSatan Palmistri tekst, ali želim da prikupim više informacija o Palmistrij od Bogova i ohrabrujem bilo koga od vas da dokumentuje nešto novo i ako saznate da to podijelite sa nama– to će biti odličan put za nas da napredujemo u polju dok su Bogovi Daemoni naši vodiči i gospodari u ovome.  

Velika Sveštanica Shannon