Otvaranje Trećeg Oka

Ova vježba se radi sa specifičnim tonom i govorom. Vježba se treba raditi 4 dana za redom. Regularna meditacija za treće oko bi trebala slijediti za kompletno otvaranje i utvrđivanje energije. Ova vježba ga samo pokreće. Daljnji rad je potreban i mora biti nepromjenjiv za maksimalan rezultat.

Pažnja : Koraci 1. i 2. su opcionalni, dok su koraci 3. i 7. neophodni.  

Koraci :  

1. Sjedite sa uspravnim leđima  

2. Postavite ruke kao na slici (Mudra) Za ljude koji su dešnjaci, desna ruka vam treba stisnuti lijevi kažiprst. Za ljevake, lijeva ruka vam treba stisnuti desni kažiprst. Palac treba pritisnuti kao što je na slici, na mjesto gdje nokat završava.  

Kad osjetite jako slab električni šok, znat ćete da ste pronašli pravo  mjesto. Nemojte se obeshrabriti ako ga ne možete naći. To se pojavljuje kod onih koji imaju prirodno jake aure. Ovo usmjerava tok energije u treće oko.  

Ova mudra se može koristiti u bilo kojoj regularnoj meditaciji za treće oko. Zadržite ovu poziciju šake tokom meditacije.  

3. Udahnite kroz nos a onda na izdisaju vibrirajte ”THAUM”.

Izdahnite lagano kroz usta i vibrirajte :  

TH-TH-TH-AH-AH-AH-U-U-U-M-M-M (ovo radite samo pri svakom izdisaju)

Sada, važno je da znaš, tvoj jezik će vibrirati dirajući tvoja dva prednja zuba, kao kada izgovarate Američku riječ ”This”. Namještanje može potrajati par sekundi da bi se dobio osjećaj na sredini čela (Treće oko), ne brini, samo idi dalje. Pokušaj pronaći ispravnu vibraciju koju ćeš moći da osetiš u čelu. Ovo će zahtevati par eksperimenata. Uradi najbolje što možeš. Možda ćeš morati ponavljati i do petnaest puta dok ne uspeš, ali moraš biti uporan!  

4. Ovo gore napravi 4 puta za redom i opusti se.  

5. Sada, poravnaj svoje treće oko pravilno tako što ćeš ga vizalisati sa krajem okrenutim ka unutra kao što je ilustrovano na slici. Boja trećeg oka je svijetlo bijela, kao minijaturno sunce.  

6. Veoma je važno da čitava ova vježba bude rađena ČETIRI dana uzastopno. Po mogućnosti sa 24 časa razmaka. Tada je ispravno urađeno i učinili ste prvi korak ka otvaranju i aktiviranju vašeg trećeg oka.  

7. Kad završiš, važno je meditirati na treće oko da bi energija mogla teći. Tako će biti potpuno otvoreno.

Samo zatvori oči i «gledaj» u treće oko, na sredini čela. Važno je opustiti se i ne naprezati oči, iako su zatvorene. Na početku, obično bude crnina, ovisno koliko je aktivno treće oko, onda su  moguće razne boje i oblici kao u kaleidoskopu. Kao proricanje iz crnog ogledala. Boje i oblici će postati slike nakon dugih i regularnih meditacija. Upamti, pogled ti mora biti lagan i opušten. Osjećaj pritiska je normalan nakon završetka meditacije. To nestane s vremenom.

Što možeš očekivati:

  1. Jedan od prvih iskustava je glavobolja i pritisak na centru čela. Također se može činiti da taj osjećaj dolazi iz unutra, obično centimetar ili dva ispod površine čela gdje utječe na šestu čakru. To je pozitivni indikator, pineal žlijezde koja se budi i počinje funkcionirati na zdrav način.
  2. Možeš također osjetiti bol i pritisak kad god se fokusiraš na treće oko ili meditiraš na treće oko. Ovo je potpuno normalno i smanjit će se s vremenom.

* Neki ljudi mogu osjetiti migrenu nekoliko sati poslije. Jačina posljedičnih efekata će odlučiti koliko je potrebno da se Pinealna žlijezda pokrene.


© Copyright 2005, 2007, 2018 Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457