Nekronomikon Meditacija

Necronomicon meditacije moraju biti izvedene u skladu sa planetama, za maksimalnu efikasnost. Datumi i vremena za svaku planetu koja određuje specifičnu meditaciju dati su u Greenwich Time-u [Univerzalno vrijeme].

Nekronomikon Meditacije za Otvaranje Trećeg Oka

Sljedeća meditacija se mora obaviti tokom snažnog rastućeg Mjeseca. Mjesec ne smije biti oslabljen ili u znaku štete (Jarac) ili znaku pada (Škorpion). Ova meditacija je najsnažnija kada se izvodi sa snažnim punim mjesecom, kada je mjesec u svom kućnom znaku Raka ili kada je uzdignut u znaku Bika, inače ćete gubiti vrijeme. Ova meditacija je najmoćnija kada se izvodi sa snažnim punim Mjesecom. Drevni su znali za strpljenje u pogledu moći. Ova meditacija se mora obaviti noću i po mogućnosti direktno pod svjetlom punog Mjeseca.  

1. Sjedite mirno i fokusirajte se na Treće oko.

2. Udahnite i na izdahu, vibrirajte Nanna:  

N-N-N-N-N-N-N-N-AH-AH-N-N-N-N-N-N-N-N-AH-AH-AH

3. Veoma je važno OSJEĆATI vibriranje u Trećem oku tako da prilagodite ton.  

4. Ne pokušavajte da forsirate svoje disanje. Slobodno udahnite između vibriranja.  

5. Uradite ovo 30 puta.  

6. Vizualizujte vaše Treće oko kako se projektuje sa srebrenim svjetlom. Boja Trećeg Oka je srebrena.  

KORACI OD JEDAN DO ŠEST TREBA DA SE RADE KAO JEDAN KORAK.  

Kada završite, meditirajte na Sigil nekoliko minuta;  

Nekronomikon Grlena Meditacija

NEMOJTE DA ZAPOČINJETE OVU MEDITACIJU AKO NISTE PREDHODNO UČINILI OVU MEDITACIJU SA TREĆIM OKOM. Merkur mora biti moćan ili ćete gubiti vrijeme.  

Merkur bi trebao biti u svojim kućnim znacima Blizanaca ili Djevice ili njegovom uzvišenom znaku Vodolije. Nikada nemojte izvoditi ovu meditaciju kada je Merkur retrogradan, ili u znacima Strelca, Riba ili Lava.  

Svi koraci se rade odjednom.  

1. Presavijte ruke, ali ispružite svoje male prste na krajevima i povežite ih sve do kraja, mali prsti i Merkurska pozicija na glavu na vašim dlanovima moraju biti čvrsto povezani.  

2. Usredsredite se na vašu Grlenu čakru i vizualizujte je kao plavi vrtlog.

3. Udahnite energiju direktno iz punog Mjeseca u vašu Grlenu čakru

4. Čantujte / vibrirajte “NEBO” na izdisaju.Potrebno je podesiti vibraciju * tako da je osjetite u vašoj Grlenoj čakri.  

N-N-N-AY-AY-AY-B-B-B-B-OH-OH-OH-OH

Vibrirajte ovo 12 puta, dok se fokusirate na vašu Grlenu čakru i držite Mudru [položaj ruku]. Ova meditacija treba da se izvodi pod rastućim punim Mjesecom, kada je Merkur najmoćniji.  

Kda završite, meditirajte na Sigilu nekoliko minuta;  


Varijacija ;  

Maxine Dietrich;
Imala sam više uspjeha sa vibriranjem riječi “NINNGHIZHIDDA.” U knjizi Nekronomikon, ovo se može također uzeti kao varijacija vibracije. Možete izabrati bilo koju vibraciju za koju vi osjećate da ste privučeni.  

Nekronomikon Meditacija za Četvrtu/Srednju Čakru

NEMOJTE DA ZAPOČINJETE OVU MEDITACIJU AKO NISTE PREDHODNO UČINILI OVU MEDITACIJU SA TREĆIM OKOM I GRLENOM ČAKROM.

Primarna Meditacija;  

Izvršite primarnu meditaciju kada je Venera moćna. Venera je moćna kada je u svom domskom znaku Bika i Vage i kada je u uzvišenon znaku Riba. Nikada nemojte izvoditi ovu meditaciju kada je Venera retrogradna ili u znacima Škorpiona, Ovna ili Djevice.  

1-  Fokusirajte se na svoju Srednju/Četvrtu Čakru.  

Udahnite energiju i vizualizujte je osvjetljavajući u bijelom svjetlošću. “Njena boja je purističko bijela.”   

2. Na izdisaju, spustite glavu tako da možete da osjetite vibraciju u Srednjoj/Četvrtoj čakri, ali ne čvrsto, samo lagano a potom vibrirajte / čantirajte Inanna:  

“E-E-E-E-E-E-N-N-N-N-A-A-A-A-A-H-H-H-H-H-N-N-N-N-N-A-A-A-A-H-H-H-H-H.”  

3. Uradite ovo 15 puta.  

Nakon što završite, meditirajte na Sigil nekoliko minuta ;  

.

Sekundarna Meditacija;

Postoje dva koraka ove meditacije, s obzirom da je ova čakra odskočna tačka i konektor za više i niže čakre i njen simbol je simbol spajanja vode sa vatrom – izvorno Gebo runa. Astaroth / Inanna vlada ovom čakrom.  

1. Izađite napolje ispod punog Mjeseca kada je najsvjetliji (po mogućnosti).

2. Udahnite, i na uzdahu vizualizujte sjajnu tečnu srebrnu energiju od Mjeseca koja ulazi i osvetljava vašu Srednju/Četvrtu čakru. Ova energija izgleda kao tečni Merkur i nalazi se u potoku od Mjeseca.  

3. Na izdisaju, spustite glavu tako da možete da osjetite vibraciju u Srednjoj/Četvrtoj čakri, ali ne čvrsto, samo lagano a potom vibrirajte / čantirajte Inanna:  

“E-E-E-E-E-E-N-N-N-N-A-A-A-A-A-H-H-H-H-H-N-N-N-N-N-A-A-A-A-H-H-H-H-H.”  

4. Uradite ovo 15 puta.  

Već sljedećeg dana, izađite ispod Sunca i učinite isto kao i gore, ovaj put koristeći tekuću zlatnu energiju:  

1. Idite van pod Sunce kada je najsjajnije (po mogućnosti).  

2. Udahnite, i na uzdisaju vizualizujte sjajnu tečnu zlatnu energiju od Sunca koja ulazi i osvetljava vašu Srednju/Četvrtu čakru kao bijelo-zlato.  

3. Na izdisaju, spustite glavu tako da možete da osjetite vibraciju u Srednjoj/Četvrtoj čakri, ali ne čvrsto, samo lagano a potom vibrirajte / čantirajte Inanna:  

“E-E-E-E-E-E-N-N-N-N-A-A-A-A-A-H-H-H-H-H-N-N-N-N-N-A-A-A-A-H-H-H-H-H.”  

4. Uradite ovo 15 puta.   

Nekronomikon Solar Čakra Meditacija  

NEMOJTE DA ZAPOČINJETE OVU MEDITACIJU AKO NISTE PREDHODNO UČINILI OVU MEDITACIJU SA TREĆIM OKOM, GRLENOM ČAKROM I SREDNJOM/ČETVRTOM ČAKROM.

Ova meditacija treba da se radi tokom dana i po mogućstvu direktno ispod Sunca između 10 i 14 časova (14:00) kada je Sunce najmoćnije. Sunce je najmoćnije kada je u svom domskom znak Lea, ili kada je u svom uzvišenom znaku Ovna. Jedini drugi izuzetak je Letnji solsticij kada Sunce ulazi u 0 stepeni znaka Raka. Nikada ne izvodite ovu meditaciju kada je Sunce u Vagi, ili Vodoliji.

1. Presavijte ruke [sklopite sve prste spajajući šake]. Sada podignite svoje srednje prste tako da su uspravni i naslonjeni jedan na drugog .Ostali prsti ostaju savijeni.  

2. Fokusirajte se na svoju Solar Plexus Čakru i spinujte je [zavrtite]. Budite sigurni da je poravnana ispravno [stožac okrenut ka dole].  

3. Udahnite energiju iz Sunca direktno u Solar Plexus Čakru.  

4. Na izdisaju, spustite glavu da biste mogli da osjetite vibraciju u vašoj Solarnoj čakri i vibrirate “Shamash”.  

S-S-H-H-H-H-H-AH-AH-AH-AH-M-M-M-M-M-AH-AH-AH-AH-S-S-H-H-H-H

5. Uradite ovo 20 puta.

Kada ste završili sa meditacijom, meditirajte na Sigil nekoliko minuta ;  

Nekronomikon Sakralna Meditacija

NEMOJTE DA ZAPOČINJETE OVU MEDITACIJU AKO NISTE PREDHODNO UČINILI OVU MEDITACIJU SA TREĆIM OKOM, GRLENOM ČAKROM, SREDNJOM/ČETVRTOM ČAKROM I SOLARNOM PLEXUS ČAKROM.

Ova meditacija bi trebala biti obavljena noću, kada je Mars najmoćniji. Mars je moćan kada je u svom domskom znak Ovna, kada je u svom su-vladajućem znaku Škorpiona, ili kada je u svom uzvišenom znaku Jarca. Nikada ne izvodite ovu meditaciju kada je Mars retrogradan, ili u znakovima Vage, Bika ili Raka.  

1. Fokusirajte se na svoju Sakralnu Čakru. Udahnite energiju u ovu čakru i na izdisaju, spustite glavu tako da možete da osetite vibraciju u vašoj Solarnoj čakri i vibrirajte “NERGAL”. N-N-N-AY-AY-R-R-R-G-G-G-G-AY-AY-L-L-L Obavezno rolajte R [izgovarajte kao u Engleskom jeziku]

2. Uradite ovo osam puta.

Kada završite, meditirajte na Sigil nekoliko minuta;

Nekronomikon Krunska Meditacija

NEMOJTE DA ZAPOČINJETE OVU MEDITACIJU AKO NISTE PREDHODNO UČINILI OVU MEDITACIJU SA TREĆIM OKOM, GRLENOM ČAKROM, SREDNJOM/ČETVRTOM ČAKROM, SOLARNOM PLEXUS I SAKRALNOM ČAKROM.

Ova meditacija treba da se izvodi kada je Jupiter moćan. Jupiter je najjači u svom kućnom znaku Strelca, njegovom su-vladajućem znaku Riba, ili njegovom uzvišenom znaku Raka. Nikada ne izvodite ovu meditaciju kada je Jupiter retrogradan, ili u znacima Blizanaca, Djevice ili Jarca.  

1. Fokusirajte se na Krunsku Čakru. Udahnite energiju u čakru, a pri izdisaju, vibrirajte “MARDUK”. M-M-M-AH-AH-R-R-R-TH-TH-TH-OO-OO-K-K-K, budite sigurnu da rolate R [izgovarate kao u Engleskom jeziku]. Slova K su guturalna i izgovaraju se na zadnjem dijelu grla.

2.  Uradite ovo deset puta.

Kada završite, meditirajte na Sigil nekoliko minuta;  

Nekronomikon Bazna Meditacija

NEMOJTE DA ZAPOČINJETE OVU MEDITACIJU AKO NISTE PREDHODNO UČINILI OVU MEDITACIJU SA TREĆIM OKOM, GRLENOM ČAKROM, SREDNJOM/ČETVRTOM ČAKROM, SOLARNOM PLEXUS, SAKRALNOM I KRUNSKOM ČAKROM.

Ova meditacija se nikada ne bi trebala izvoditi kada je Saturn retrogradan, ili u Ovnu, Lavu ili Raku.

1. Fokusirajte se na vašu Baznu Čakru. Udahnite energiju u ovu ćakru, a na izdisaju spustite bradu na grudi i vibrirajte “NINIB” N-N-N-N-E-E-E-N-N-N-E-E-E-B-B-B  

2. Uradite ovo četiri puta.

Kada završite, meditirajte na Sigil nekoliko minuta ;  


© Copyright 2010, 2012, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457