Meditacija na Boje

Počnite tako što ćete ući u stanje Transa.

Udahnite i sa svakim udahom napunite se sa određenom bojom spektra, vizualizujući je svjetlije i svjetlije svaki put (sa svjetlijim, misli se na intenzivnije). Ova meditacija se može činiti i nakon meditiranja na određenoj čakri. Možete se napuniti sa tom određenom bojom iz Čakre koju ste odabrali.

Ako ste novi u Meditacij na Bojama, držite boju dvije do četiri minute. Ako je boja prijatna, možete je zadržati duže vrijeme. Oni koji su navikli na energiju boja mogu zadržati mnogo duže. Povećavanje vremena treba da bude udobno i postepeno.  

Svaka boja treba da bude u čistoj formi i svijetla. Kasnije, dobro je eksperimentisati sa različitim nijansama kada postanete adept.  

Ako vam boja bude negativna odnosno ako daje negativne osjećaje, radite sa njom postepeno. Upitajte vaš um zašto se to dešava zahtjevajući odgovor. Šta vam znači boja? Koje asocijacije imate na određenoj boji? Ovo je odličan način da saznate više o sebi.  

Koje boje vam prijaju?  To su one koje ste koristili najviše u životu isključujući ostale.  

Znajući to dobijamo informaciju koja Čakra treba više rada da ih dovedemo u najveću moć.

Najvažniji cilj ove meditacije je da osjećate boje. Provedite vremena sa svakom bojom, otkrivajući kako zrači. Pišite bilješke u svoju knjigu sjenki/crnu knjigu.  

Također možete meditirati na boje izvan sebe da osjetiš njenu energiju. Ne morate uvijek upijati boje, pogotovo ako vam određena boja smeta. Zapamtite, ako vam se nešto čini nelagodnim ili vam smeta, stanite sa tim. Kad završite sa ovom meditacijom, očistite auru bijelim svjetlom jer to će uravnotežiti sve boje u vašoj auri.  

Prednosti ove meditacije je sposobnost osjeta, usmjeravanja i primjenjivanja boje. Energija boja je jako moćna kada se koristi u magiji. Svaka boja ima svoju jedinstvenu energiju i donosi rezultate unikatne toj energiji.


© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457