Magijska Upotreba Biljaka

MVAŽNE INFORMACIJE O BILJKAMA

Biljke same po sebi imaju malu magijsku moć. Kako bismo praktikovali moćno veštičarstvo koristeći biljke, one moraju da budu ispunjene moćima. Ovo je napredna magija i zahteva poznavanje elemenata i sposobnost da se invociraju/evociraju i usmere. Svaka biljka nosi karakteristike elemenata koje odgovaraju njenoj lekovitoj upotrebi. Ovo se može saznati iz planetarnog vladara. Pored toga, da zaista ojačate biljke, planetarni časovi bi trebalo da se posmatraju kako bi pojačali bilo koji rad. Zbog nedostatka vremena, nisam trenutno u mogućnosti da nabrojim sva svojstva biljaka, ali nameravam da uradim to u narednom periodu. Sledeći članci bi trebali biti od koristi:

SUNCE = VATRA

MJESEC = VODA

MERKUR = VAZDUH

VENERA = VAZDUH I ZEMLJA

MARS = VATRA

JUPITER = VATRA

SATURN = ZEMLJA

Razni medijumi se koriste tokom bilo kojeg rituala ili magijskog dela. Na primer, odgovarajuće sveće deluju poput svetionika duhovima i odgovarajuće korišćenje raznih boja, slika, i biljaka mogu da pripomognu efektivnosti dela.

Biljke se već dugo koriste u magiji. Kroz moć mirisa; miris, parfem, biljna ulja koja se nanose na osobu, nanose na sveće, sigile i talismane; pročišćavajuće kupanje pre rituala, i sa nekim, kroz usta.

  • Cvetni delovi biljke se koriste za mirise ili za punjenje lutki, mirisne torbice, i jastuke ili kao za dodatak kupkama.
  • Delovi Stabljike se mogu koristiti za izrađivanje instrumenata ili oruđa u magijske svrhe.
  • Listovi su veoma raznovrsni i mogu se koristiti za pravljenje masti, ulja, kupki, i za punjenje lutki, jastuka, natapanje i napijanje poput čaja- UVERITE SE DA NIJE OTROVNO ILI DA NISTE ALERGIČNI !
  • Aromatične smole i rezine, zajedno sa drvetom, korom, i uljima mogu se zapaliti poput mirisa. Uvek je dobra ideja da zapalite malo mirisa pre bilo kakvog važnijeg rituala kako bi ste odredili kako dobro gori, i kvalitet mirisa. Loš miris može biti ogroman problem jer odvraća pažnju i može da uništi čitav ritual, da ne zaboravimo da pomenemo, da je ovo uvreda duhovima.

Miris, poput sveća, stvara pogodnu okolinu za manifestaciju duhova, za delovanje na psihu i privlačnost odgovarajućih planetarnih i zodijačkih sila. Esencijalno je da uskladite ove elemente.

Određeni mirisi se koriste kako bi delovali na um tokom rituala. Ovi mirisi mogu da stimulišu bilo koju emociju od besa do ekstremnog besa, do seksualnog uzbuđenja i požude, do mira, opuštanja, i spokojstva. Korišćenje mirisa pomaže pri uzdizanju emocionalnog ispoljavanja potrebnog da preda dovoljno moći radu tako da se on manifestuje u stvarnosti.

Ulje je za mazanje tela, i može se dodati vodi tokom kupanja pre rituala. Sveće se mogu namazati da stvore dodatan miris, jer će plamen odavati jači miris. Snažna ulja se mogu koristiti za mazanje predela čakri, i koriste se u mastima koja se mogu naneti na telo radi određenih efekata.

Balsami su mirisne kapi određenog drveta ili biljke. Iz njih se mogu načiniti masti i koristiti se za mazanje tela ili objekta radnje. Svrha nanošenja ulja, balsama, ili rezina na sebe jeste da se podstakne odgovarajuće raspoloženje za ritualni rad.

Na primer, biljke vladane Marsom su veoma žilave, goruće, i otrovne. Kada je ulje, balsam, ili rezina naneta ispod pazuha ili neke druge osetljive oblasti tela, podstaćiće srdžbu i mržnju koja je potrebna u činima osvete i mučenja, jer će podstaći snažnu koncentraciju na bol i jad.

Biljke vladane Venerom mogu se koristiti u delima ljubavnih čini na isti način, jer stimulišu i umiruju.

Biljke koje imaju svojstva poput afrodizijaka, uzrokujući ogromni seksualni naboj jesu dobre u činima za podsticanje požude kod osobe po vašem izboru. Povišeni naboj koncentrišete na osobu koju želite. Sa snažnijim i/ili višestrukim orgazmima; energija otuda, pravilno usmerena ka željenoj osobi, čin je toliko više moćnija.

Biljke odgovaraju znacima zodijaka, planetama, i elementima. Sveže biljke sadrže najviše energije. Ukoliko koristite sveže biljke, pokušajte da ih uberete kada je planeta pod čijim je biljka uticajem snažna i raste u moći.

Sledi kratka lista nekih od biljaka i njihovih raznovrsnih upotreba:

Bagrem:

Cvetovi mogu da se koriste za divinaciju, ljubavnu magiju i za trans.

Aloja:

Čuva od nesreća, donosi dobru sreću i zaštitu. Delovi koji se koriste jesu sokovi i smola. Prožmite je sa belo-zlatnom energijom iz Sunca i programirajte energiju da štiti.

Ambra Grisea:

Koristi se za dela gneva i osvete, duhovne korespondencije. Koristi se kao fiksativ. Delovi koji se koriste jesu ulja. Za gnev i osvetu, prožmite je sa vatrom kada je planeta Mars snažno pozicionirana i u rastu.

Jabuka:

Koristi se za ljubavne čini. Stablo drveta se može koristiti; seme. Za ljubavne čini, delovi koji se koriste bi trebalo da budu prožeti sa vodenim elementom za početak. Zatim, orgazmička energija, energija iz seksualne i srčane čakre i seksualne izlučevine bi trebalo da budu prožete. Planeta Venera bi trebala biti snažno pozicionirana i da raste u moći.

Jasen:

Štapovi za očuvanje prosperiteta ili za dela vezana za smrt mogu da se naprave od stabla. Za smrt, prožmite ga sa elementom zemlje kada je planeta Saturn snažno pozicionirana i u rastu. Dela bi trebalo izvoditi tokom opadajućeg Mjeseca.

Benzoin:

Stablo i balsami se koriste za mirise, ulja, i mirisne torbice. Benzoin je dobar za koristiti u seansama, bajalicama, i ljubavnim predmetima. Za duhovan rad, prožmite ga sa elementom vode, i suštinom.

Breza:

Brezino ulje jeste zimzeleno ulje. Štapovi mogu da se izrađuju od stabla u korist čini osvete i kažnjavanja ali bi uvek trebalo da se prožmu odgovarajućom elementalnom energijom. Element vatre se obično koristi sa štapovima. Miris se takođe može koristiti u takvim radovima.

Boraka:

Boraka se može koristiti za privlačenje novca i za uspeh u poslovanju. Delovi koji se koriste jesu listovi, cvet, i koren. Trebalo bi da se prožme sa zemljanim elementom.

Čičak:

Koren se koristi za čini zaštite. Može se spaliti. Prožmite ga belo-zlatnom energijom uzetom iz Sunca i programirajte energiju da štiti.

Kamilica:

Kamilica se može uzimati kao čaj da deluje poput relaksanta u duhovnom radu. Takođe se može koristiti u mirisnim torbicama i jastucima za duhovne snove i kao prevencija od noćnih mori. Dobra je biljka za kupanje. Za duhovni rad, prožmite je elementom vode, i suštine kada je Mjesec pun.

Mačja Trava:

Mačja Trava se može koristiti kao relaksant u duhovnom radu. Možete napraviti čaj od nje i popiti šoljicu.

Keder:

Ulje se koristi u činima osvete. Koren se može spaliti tokom čini za novac, sreću u ljubavi i poslu; još i za duhovni rad.

Civet:

Civet stvara dobar miris za duhovni rad.

Karanfilić:

Ulje se koristi pri komunikaciji sa duhovima, i za privlačenje bogatstava. Prožmite ga sa elementom zemlje kada je planeta Venera snažno pozicionirana i raste u moći.

Korijander:

Gorući Korijander kao miris delovaće tako što će pomamiti um za činima crne magije i druga destruktivna dela.

Čempres:

Ulje i miris se mogu koristiti u činima osvete i u duhovnom radu.

Mirođija:

Upotreba Mirođije dovodi druge da budu u dobrim odnosima. Listovi mogu da se spale, ili se ulje može nanositi na sveće u ritualima protiv podmuklih ili negativnih ljudi.

Estragon:

Estragon je povezan sa fiksnom zvezdom Sirijus. Od korena se može spraviti čaj i popiti da podstakne stanje transa. Estragon je dobar za duhovni rad i divinaciju. Prožmite ga sa elementom suštine kada je Mjesec pun.

Zmajeva Krv:

Zmajeva Krv jeste aroma agresije i odlična je za dela crne magije. Koristite balsam u činima da prouzročite neprijatelju patnju. Prožmite je sa elementom vatre kada je planeta Mars snažno pozicionirana i u rastu. Rezina u prahu je dobra u delima besa i u činima za podsticanje požude. Za čini požude, prožmite je sa orgazmičkom energijom.

Morač:

Sagorevanje mirisa će pomamiti um za dela uništenja.

Vratić:

Vratić štiti od bolesti, nesreća, i histerije. Prožmite ga sa belo-zlatnom energijom iz Sunca i programirajte energiju da štiti.

Arapski Tamjan:

Koristite miris da podstaknete snagu, i da donesete pravdu (osvetu). Arapski Tamjan je veoma usaglašen sa elementom vatre kao što su sve vrste.

Ženšen (Panax)

Balsam i ulja se mogu utrljavati pri komunikaciji sa duhovima, vizualizaciji, divinaciji, transu, i kreativnim delima. Prožmite ga sa vodom i suštinom.

Kukurek:

Crni: Crni Kukurek je otrov, i biljka muke. Miris podstiče agresiju i bes za dela gneva. Crni Kukurek se može koristiti kao mešavina za mirisnu torbicu. Crni Kukurek bi trebao da se prožme sa elementom zemlje kada je planeta Saturn snažno pozicionirana i u rastu.

Beli: Isto kao gore navedeno i može se paliti kao miris. Beli Kukurek je moćniji od Crnog.

Zeleni: Zeleni Kukurek je najmoćniji od ova tri.

Kukuta:

Ulje je dobro za nanošenje na talismane za destruktivna dela. Talismane bi uvek trebalo prožeti sa moći. Takođe, trebalo bi uvek da poznajete simbole na bilo kojem talismanu pre nego što ga koristite. Kukuta funkcioniše dobro sa zemljanim saturnovskim energijama i trebalo bi je koristiti samo sa odgovarajućim talismanom. Miris može da razbesni um za crno magijska dela. Maslinovi Listovi mogu se dodati Kukuti za više mirnije mere uklanjanja neprijatelja i onih koje mrzite.

Hmelj:

Dobar kada se pije kao čaj za opuštanje koje je potrebno u duhovnom radu ili kao pomoć u podsticanju stanja transa. Hmelj ne može dugo da se skladišti.

Jasmin:

Jasminovo ulje, parfemi, i miris su svi dobri za korišćenje u ljubavnim i činima požude. Za ljubavne čini, delove Jasmina bi trebalo prožmeti sa elementom vode za početak. Zatim, orgazmičkom energijom, energijom iz seksualne (požuda) i srčane čakre (ljubav), i seksualnim izlučevinama bi trebalo prožmeti. Planeta Venera bi trebala biti snažno pozicionirana i u rastu. Za čistu požudu, Mars bi trebao biti snažno pozicioniran i u rastu moći. Za ljubav i požudu, Venera bi trebala bude u konjukciji ili u trigonu sa Marsom.

Mandragora:

Koren je jedan od najmoćnijih i koristi se u svim vrstama magije. Odgovara Fiksnim Zvezdama Deneb Algedi i Spica.  Sposobna je da izvrši moćno delo u bilo kojoj čini. Može se koristiti kao mešavina mirisne torbice, kao talisman, kao miris, kao lutka, za duhovni rad, ili za zaštitu. Otrovna Mandragora je najmoćniji koren u ljubavnoj magiji i kaže se da je najopasnija za maga. Mandragora bi trebala da se opere u vinu i umota u crveno ili belo platno koje bi se trebalo menjati sa svakim Novim Mjesecom. Mandragora se još može koristiti i u divinaciji.

Kadifica:

Koristite je kao mirisnu torbicu sa lovorovim listom i spavajte na njoj. Ukoliko vam je nešto ukradeno, sanjaćete lopova. Isto se odnosi da se utvrdi da li vam je partner veran. Prožmite je elementom vode i suštine tokom punog Mjeseca.

Mošus:

Mošus je moćan afrodizijak. Ulje se može naneti na genitalije u delima požude. (Samo se uverite da niste alergični!) Za ljubavne čini, delovi koji se koriste trebali bi biti prožeti elementom vode za početak. Zatim, orgazmičkom energijom, energijom iz seksualne (požuda) i srčane čakre (ljubav), i seksualnim izlučevinama bi ih trebalo prožeti. Planeta Venera treba biti snažno pozicionirana i u rastu. Za čistu požudu, Mars bi trebao biti snažno pozicioniran i da raste u moći. Za ljubav i požudu, Venera treba biti u konjukciji ili u trigonu sa Marsom.

Muškatni Oraščić:

Ulje se utrljava na slepoočnice za duhovni rad, koncentraciju, i pamćenje. Muškatni Oraščić je moćan halucinogen kada u velikim količinama i saglasan je sa elementom vatre.

Bor:

Bor je dobar za prizivanje duhova i elementala šuma. Rezina se može koristiti u delima požude ili osvete. Prožmite ga sa elementom zemlje.

Ruža:

Koristi se u ljubavnim činima, cvetovima se može puniti lutka. Crvena ruža podstiče strast u ljubavnim činima. Ružino ulje i/ili cvetovi se mogu koristiti u kupkama pre rituala. Prožmite je sa energijom orgazma kada je Venera snažno pozicionirana i u rastu. Za ljubav i požudu, Venera treba biti u konjukciji ili u trigonu sa Marsom.

Rutica:

Ova biljka se može koristiti za punjenje lutke, jer će uzrokovati patnju osobi koju mrzite u crno magijskim delima. Planeta Saturn treba da bude snažno pozicionirana i u rastu. Rutica bi se trebala prožeti zemljanim elementom. Idealno, za čini uništenja, Mjesec bi trebao biti u padu.

Žalfija:

Kada se pije kao čaj, deluje opuštajuće za duhovni rad i u isto vreme pojačava čula i koncentraciju. Može se još i spaliti poput mirisa i ulje se može nanositi u istu svrhu. Prožmite je suštinom i elementom vode.

Stiraks:

Spaljen kao miris koristi se u činima osvete, mržnje, zle volje, i odvajanja. Stiraks bi se trebao prožeti zemljanim elementom kada je planeta Saturn snažno pozicionirana i u rastu. Idealno, za čini uništenja, Mjesec bi trebao biti u padu.

Jagoda:

Jagoda je dobra za ljubavne čini i čini požude. Oboje i listovi i plodovi se mogu koristiti. Ulje i mirisi se takođe koriste. Za ljubavne čini, delove koji se koriste bi trebalo prožeti elementom vode za početak. Zatim, orgazmičkom energijom, energijom iz seksualne (požuda) i srčane čakre (ljubav), i seksualnim izlučevinama se treba prožeti kada je planeta Venera snažno pozicionirana i raste. Za čistu požudu, koristite energiju iz seksualne čakre kada je Mars snažno pozicioniran i raste. Za ljubav i požudu, Venera treba biti u konjukciji ili u trigonu sa Marsom.

Ljutovnica:

Miris povećava seksualni nagon. Ulje se koristi u ljubavnim činima i magiji. Za ljubavne čini, delove koji se koriste bi trebalo prožeti elementom vode za početak. Zatim, orgazmičkom energijom, energijom iz seksualne (požuda) i srčane čakre (ljubav), i seksualnim izlučevinama se treba prožeti kada je planeta Venera snažno pozicionirana i raste. Za čistu požudu, koristite energiju iz seksualne čakre kada je Mars snažno pozicioniran i raste. Za ljubav i požudu, Venera treba biti u konjukciji ili u trigonu sa Marsom.

Pelin:

Pelin se može spaliti za prizivanje duhova mrtvih. Balsam se koristi u crno magijskim delima za gnev i osvetu. Pelin još podstiče intenzivne snove. Otrovan je i trebalo bi ga koristiti u veoma malim količinama. Postavljanje Pelina na putu osoba koje mrzite uzrokovaće im lošu sreću. Pelin bi se trebao prožeti sa elementom zemlje kada je planeta Saturn snažno pozicionirana i raste. Mjesec bi trebao da opada.


© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457