Elementi i Magija

Magija Vatre je uvećana invokacijom i usmeravanjem vatrenog elementa. Magija vatre obuhvata:  

Smelost, slavu, uspeh u kockanju, zadovoljstvo, osiguranje popularnosti/harizme, poboljšanje zdravlja i vitalnosti, lečenje, zaštitu, uspeh, magijske moći, kreativnost, entuzijazam, energiju, izdržljivost, velike promene, prilagođenost, privlačnost, iznenadne promene, stimulaciju, entuzijazam, kreativnost, energiju, sticanje kontrole, promenu sreće i podsticanje pravde. Osvetu, bes, čistu seksualnu požudu, i fizičko zadovoljstvo, hrabrost, odlučnost, postupanje sa neprijateljima. Podstiče nesreće, požare, povrede. Samo-uverenost, sport, snaga, magijska energija za Crnu Magiju, intenzitet. Podstiče požudu, energiju, snagu, seksualnu energiju, dinamičnost, strastvenu ljubav, fizičke potrebe, hrabrost, snagu volje, i sport (naročito nadmetačke). Dobra je za samojačanje pre crno magijskog rada. Kada se koristi u crnoj magiji, vatra kao suprotnost zemlji se koristi da donese iznenadne napade, nesreće, krvoproliće, nasilje, i mržnju. Vatra se takođe može koristiti da podstakne ratove, anarhiju, i okrutnost. Pravilno evociranje i usmeravanje vatrenog elementa povećaće temperaturu u šta god da se usmeri.  

Magija Vode je seksualna magija i bilo koja magija gde se koriste telesne tečnosti. Seksualna magija se može koristiti sa drugim elementima takođe, ali je vladana vodenim elementom. Magija vode se uvećava kroz invokaciju vodenog elementa i obuhvata:

Lečenje, ljubav, vođenje ljubavi, (nežno; vatra je za požudu/seks), odanost, pomirenje, lepotu, mladost, prijateljstvo, privlačnost, harmoniju, društvene funkcije, opraštanje, zadovoljstvo. Meditacija, duhovne sposobnosti, telepatija, čitanje uma, komunikacija sa Duhovima, upijanje znanja telepatski. Dobra je za početke i rast. Dom i neposredno okruženje, mašta, pamćenje, duhovna svesnost/snovi, duhovnost, meditacija. Povezana sa duhovnosti, meditativna/hipnotička, plodnost, brak, i ravnoteža. Podstiče ljubomoru, pohlepu, sumnju, prezir, bolest, oboljenja, i neusklađenost. Voda kada je usmerena na osobu može da uzrokuje da osoba postane previše emotivna, ima nasilne reakcije, utone, i ima problema da bude objektivna.

Magija Zemlje je uvećana kroz invokaciju i usmeravanje zemljanog elementa i obuhvata:

Novac, plodnost, obilnost, materijalni dobitci, bogatstvo, lečenje, komunikacija sa duhovima prirode, finansijski dobitci, povećanje zarade, nekretnine, bogatstva, opraštanje, zadovoljstvo. Zemljani element se koristi u ritualima smrti i može se koristiti uz energiju smrti, u ritualima vezivanja, za apsorbovanje, prikrivanje, za samo kontrolu, izdržljivost, i strpljenje.

Magija Vazduha se uvećava kroz invokaciju elementa vazduha i obuhvata:

Intelekt, kompjutere, komunikaciju, audio, video, TV, elektroniku, knjige, književnost. Volju. Koristi se za prolaženje ispita, unapređivanje uma, koncentraciju, mentalne moći, sposobnosti učenja, govor, pisanje, izdavanje, medijski poslovi, tračevi, ogovaranje, intervjui, braća, sestre, komšije, glasine, krađa, sve oblasti izučavanja i komunikacije, takođe za astralnu projekciju, prevazilaženje ovisnosti, razbijanje navika. Dobra je za prijateljstvo, maštu, kreativnost, inspiraciju, i harizmu. Vazduh takođe podstiče konfuziju, haos, razdražljivost, nervozu, nervnu iscrpljenost, argumente, i neusklađenost.

Akasha/Eter/Suštine  Eter djeluje kao primjer, a iz mog iskustva jača rad i može se koristiti za povezivanje.© Copyright 2005, 2015, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457