Daemon

Toliko toga je iskrivljeno, izvrnuto i izopačeno od neprijateljskih religija. Evo originalno značenje Daemona/Demona-

Daemon: «U Grčkim mitovima, duh koji je poveznica između ljudi i Bogova. Daemoni kao oni koji su vodili Sokrata se ponašaju kao savjetnici i zaštitnici ljudske rase.»

Druga definicija:

“Opšti grčki izraz za natprirodnu moć. Još u Hesiodu, mrtvi zlatnog doba postali su Daemoni, a kasnije filozofske spekulacije su ih predvidele kao niže od Bogova, ali kao superiornije od čoviječanstva. Hrišćani su, dakle, postupke paganskih bogova pripisali Daemonima, koji su identifikovani kao pali anđeli.  

Dolaskom hrišćanstva, izvorni Paganski Bogovi su bili huljeni kao čudovišta. Gornji citat iz Enciklopedije Britanice tvrdi da su Daemoni niži od bogova. Ovo je delimično tačno u tome što su neki ljudski hibridi [demi-bogovi] koji su postali i duhovno i fizički besmrtni i imaju ono što se naziva “natprirodne moći”. Demoni Goetije su originalni Paganski Bogovi. Neki poput Asmodeusa su Demi-Bogovi.

Izvadak iz Katoličke Enciklopedije: “Na isti način, Grci i Rimljani su se možda obožavali svojim božanstvima, ljubazno verujući da su dobri. Ali hrišćanska pisma izjavljuju da su svi Bogovi naroda Demoni.”

© Copyright Joy of Satan Ministries;
Library of Congress Number: 12-16457