Cirkulacija Energije

Ova meditacija je najmoćnija. Koriste je majstori borilačkih vještina i napredni meditanti. Omogućava praktikantu da osjeća, kontrolira i usmjeri energiju.  

Budite strpljivi.  

Vjerojatno ćete trebati 15 minuta do pola sata da se pripremite za početak. Ali, sve je individualno. U početku, za većinu ljudi, energija će se kretati sporo kao sirup, ali ovo varira ovisno o razvoju u prošlim životima. Normalno, ponavljanje meditacije će je ubrzati i moći ćete je usmjeriti po volji.  

Ova vježba se više oslanja na OSJEĆAJ nego na vizualizaciju.

 1. Koncentriraj te se na Krunsku Čakru. Sjedite 3-4 minute i meditirajte na tu čakru. Možete imati osjećaj gmizave senzacije. To je normalno. Kada pojedinac napreduje, slijedi intenzivan osjećaj blaženstva. Također možete osjetiti pritisak na tom mjestu.  
 2. Sada se koncentrirajte na Treće oko. Meditirajte na svoje Treće oko par minuta. Osjećaj pritiska je normalan.  
 3. Pomjerite svoju koncentraciju na Grlenu Čakru i napravite isto kao i sa dvije čakre iznad.  
 4. Pomjerite svoju koncentraciju na Srednju/Četvrtu čakru i fokusirajte se na nju par minuta.  
 5. Koncentrirajte se sada na Solar Pleksus Čakru i napravite isto.  
 6. Slijedi i Druga/Sakralna čakra – napravite isto kao I sa predhodnima.  
 7. Sada se koncentrirajte na područje ispod svoje međice. To je između rektuma i mošnja kod muškaraca, i između rektuma i vagine kod žena. To je moćna tačka. Vizualizirajte energiju da svijetli kao sunce na tom mjestu.  
 8. Pomjerite energiju u Baznu čakru i meditirajte 3-4 ili više minuta na tu čakru.  
 9. Sada usmjerite energiju gore uz kralješnicu u Drugu/Sakralnu čakru (to je druga čakra locirana na kralješnici – u prvoj cirkulaciji koncentrirali smo se na čakre sprijeda, sada podižemo energiju odzada).  
 10. Nastavite raditi isto, usmjeravajući energiju gore u svaku čakru, jednu po jednu, lociranu na kralješnici dok ne dođete do Krunske.  
 11. Ovaj put možete usmjeravati energiju bez pauza, mičući ju prema dolje s prednje strane kroz svaku Čakru dok ne dođete do međice gdje stanete i usmjerite energiju gore kroz kralješnicu i Čakre.

Nastavite cirkulirati energiju koliko god želiš. Ova vježba će va, omogućiti da kontrolirate i usmjeravate energiju. Ovo je osnova svake moći. Napravite umnu vezu gdje ste sposobni koncentrirati se i energija će teći. Ovo se može koristiti za izlječivanje, jačanje ili drugo.


© Copyright 2005, Joy of Satan Ministries; 
Library of Congress Number: 12-16457