AZAZEL

AZAZEL aka ZAZEL, SAMYAZA, SAMYAZAZEL, ŠAMGAZ, ŠEMYAZA, ŠAMYAZA, ŠEMIHAZAH, ŠAMAŠ (Babilonski), UTU (Sumerski; Onaj Koji Svjetli)*, SAMAS (Akadski), BABBAR (Sumerski), ASHUR (Asirijanski), ŠAMIJAH (Hatra), SEMJAZA

  • Zodijakalna pozicija: Jarac/Vodenjak (oba od 1-10°)
  • Tarot Karta: As Mačeva
  • Planet: Saturn, Lunarni Južni Čvor (Zmajev Rep)
  • Boja Svijeće: Plava, Crna
  • Metal: Olovo
  • Element Zraka (Vazduh)
  • Simboli: Orao i Škorpion; Faravahar (pogledaj ispod)
  • Broj: 20
  • Rang: Šef Paklene Vojske

Azazel radi direktno sa Satanom

On je zadužen za Vrhovnu sigurnost u Paklu

*Ovo iznad mi je diktirao osobno.

Od Visoke Svećenice Maxine:

Ja znam Azazela vrlo dobro i vrlo sam bliska s njim. On je visoko rangiran i važan Bog. Visok je oko 2.50 m, vrlo snažno građen sa svjetlo plavom kosom koja prolazi njegova ramena. Ima prodorne plavo-sive oči. On je vrlo moćan i posvećen Luciferu. On očekuje 100% i može biti ozbiljan i strog. On je osobno djelovao i educirao ljude od drevnih vremena.

**AZAZEL NIJE PAIMON kao što neki grimorai tvrde. To su dva različita Božanstva. Azazel je Princ. Paimon je Kralj. Azazel je vrlo visoko rangiran; VRLO blizak Luciferu. Kaže da je star 60.000 zemaljskih godina.

Azazel je opsežno radio samnom na ovoj stranici. Vodio me do mnogih različitih referenci i izvora (izlistanih ispod). Rekao mi je da spomenem „Kod Hamurabijev“ i da je sastav tog dokumenta drastično promjenjen kroz stoljeća i ono što mi imamo sada nije ni slično originalu. Azazel stoji nad pravdom i ni u jednom načinu ne promovira pokornost ili okretanje drugog lica.

Iako ima nekoliko zapisa da je Azazel oženjen raznim Božicama, to je netočno. Azazel je uzeo ljudsku ženu prije 10.000 godina.

“Azazel mi se pojavljuje sa neverovatno živom zelenom aurom. On je strog ako ne radite ono što se od vas traži, ali on je vrlo prijateljski i razumno nastrojen – pogotovo ako prolazite kroz loša vremena kao što su psihički napadi ili loše planete. Azazel mi je pomogao i vodio toliko puno, sjećam se kada sam prolazio kroz neke zaista loše planetarne cikluse i kada su stvari stigle do tačke u kojoj sam se osjećao kao da ću ispucati, Azazel-sama me uvjerio i učinio da osjećam da činim Oca Satana, Njega i Bogove ponosnim i da će proći loša vremena. Toliko sam zahvalan Azazelu! “

Hail Azazel!

– Vovim Baghie

Azazel nije želio da to bude poznato prije nekoliko godina, ali on je Satanov sin, a ne Beelzebubov.

Azazel je ratno Božanstvo pravde i istine. Njegovi gradovi su „Sippar“, drevni Akadski grad na istočnom predjelu Eufrata, sjeverno od Babilona i Larsa/Ellasara Sumera. Sipar je 20 milja (32km) jugozapadno od Bagdada u Iraku. Sippar je jedan od prvih gradova podignutih od Bogova.  

„Ellasar je Sumersko ime koje je dano kao Ararwa, jasnije Arauruwa, «boravište-svjetla» , što je zapravo značenje ideografijske grupe, s kojom je i napisana. Ruševine ovog drevnog grada su danas znane kao Senqara, i leži na istočnom predjelu Eufrata, na pola puta između Warke (Erech) i Muqayyara (Ur od Chaldeesa).

U dodatku imena Larsa, čini se da se zvao i Aste azaga „sveti (svjetao, čist) sjedište“ (ili tron) i obadva imena su bili veliki babilonski centri obožavanja boga sunca.

Kao većina glavnih gradova Babilona, imao je veliki hram-toranj, zvan E-dur-an-ki, „kuća veze između neba i zemlje“. Hram grada je nosio isto ime kao i Sippar, E-babbar, „Kuća Svjetla“, gdje je bog sunca Samas obožavan. Ovaj hram je obnovljen od Ur-Engura, Hammurabia (Amraphel), Burna-burias, Nabukodonosora i Nabonidusa.

Na pločama nađenim na tom mjestu od Loftusa je ono što daje mjere dužine kvadratnih i kockastih korjena, pokazujući na mjesto jednog od najvećih centara babilonskog učenja. Pored ostavština tih hramova, imaju tragovi na zidovima, i ostaci od kuća i građana. Grad je na početku upravljan od strane njegovih kraljeva, ali je postao dio Babilonskog carstva malo poslije vladavine Hammurabia.“ ¹

Azazel je Božanstvo pravde i osvete. On je Majstor Crnih Umjeća i Zaštitnik Putnika. Njegov simbol, faravahar (prikazan lijevo) predstavlja slobodu izbora i zaštitu. Faravahar je originalni krilati disk.

On je bio vođa otpora Igigi-a. Azazel je također božanstvo divinacije i savjetovao je mnoge govornike istine. Također je bio Glavno Biće grada Hatra. Kao glavno biće grada Hatra bio je znan kao „Shamiyah“. Primjetite rogove na slici lijevo. Zajedno sa svojim djedom Belzebubom, on je kontrolirao zračne puteve za Bogove, noseći svoj simbol orla.

„U Bad-Tibiru, osnovan kao industrijski centar, Enlil je postavio svoga sina Nannara/Sina na komandu; tekst govori o njemu u listama grada kao NU.GIG („On od Noćnog Neba“). Tako, vjerujemo da su blizanci Inanna/Ištar i Utu/Šamaš rođeni – događaj koji je označio ulazak njihovog oca Nannara u zviježđe Gemini (blizanci). Kao što je bog trenirao u raketariji, Šamašu je dodjeljeno zvijeđže GIR (znači i „raketa“ i „rakova kandža“ ili Rak), slijedeći Ištar i Lav (Leo), na čijim je leđima tradicionalno prikazivana.“ ²

Judeo/kršćanska Biblija govori da je „Azazel naučio ljude da naprave mačeve, noževe, štitove i tjelesne oklope.“

Grimoari koji zlostavljaju duše tvrde da je Azazel genij koji radi sa metalima, minerologijom i geologijom. To je sve simbolično. On je Majstor Alkemije; Duhovne Alkemije. Duhovna Alkemija se bavi transformiranjem elemenata u ljudskoj duši, upijajući energiju iz zemlje i radeći sa zemljom duhovno. Svaka od sedam čakri je predstavljena kao specifičan metal. Azazel radi sa posvećenim učenjacima Satana da dostignu božanstvo.

Sve ovo iznad je duhovno. Biblijske bilješke su izvrnute. „Mačevi, noževi, štitovi i tjelesni oklopi“ su svi duhovna oružja. On je ekspert nad planetima, zviježđima i astrologijom. On je također vrlo vješt u umjetnosti, kozmetologiji, izrađivanje ornamenata i nakita. Azazel stvara ljepotu.

 AZAZELOV SIGIL

                                          AZAZELOV SUMERSKI SIGIL

*Mnogo Originalnih Bogova je bilo znano kao „Oni Koji Svjetle“ zbog njihove moćne aure.

AZAZELOV PORTRET OD KAMIL

Reference;

¹ International Standard Bible Encyclopedia

² The 12th Planet by Zecharia Sitchin © 1976

Druge Reference;

Religion in Ancient Mesopotamia by Jean Bottéro

Translated by Teresa Lavendar Fagan, University of Chicago Press, © 2001

An Illustrated Dictionary, Gods, Demons and Symbols of Ancient Mesopotamia by Jeremy Black and Anthony Green, © 1992

Mythology of the Babylonian People by Donald A. Mackenzie © 1915