AŠTAROT

Bila je znana Kanaancima kao ASTARTE, Sumeranima kao INANNA, Babiloncima je bila znana kao IŠTAR, Asircima i Akađanima, ASHTART, ASHTORETH; ASHERAH, Egipćanima kao ISIS, ASHET i ASET, Feničanima bila je znana kao TANIT-ASHTART i ASHTAROTH. Njeno Ugaritsko ime je ANAT.

 • Zodijakalna pozicija: 10-20° Jarca
 • Prosinac (Decembar) 31.- Siječannj (Januar) 9.
 • Tarot Karta: 3 Pentagrama (Azazel mi je rekao As Kupova)
 • Planet: Venera
 • Boja Svijeće: Smeđa ili Zelena
 • Životinja: Kobra ili Otrovnica
 • Metal: Bakar
 • Rang: Veliki Vojvoda Zapadne Regija Pakla; Okrunjena Princeza
 • Astarot je Vodeći Vijećnik i za Demone i za ljude. Radi u većini ljudskih afera.
 • Astarot vlada nad 40 legija duša i Dnevna je Demonka
 • Astarot je također Blagajnik Pakla

Astarot je vrlo drevna Božica. Bila je sa ljudskom rasom, kao Satan i Belzebub, od početka. Aštarot je Satanova kćerka, Ona nije htjela da se ovo zna sve do nedavno (Oktobra 2016). Ona je uvijek bila jako popularna, voljena i vođena u prostore gdje je štovana. Zato što je sa nama od početka, znana je po nekoliko različitih imena jer je bila Šef Božica u mnogim različitim prostorima i kulturama. Ona je znana kao Božica plodnosti, ljubavi i rata.

“Astarot se pojavljuje sa veoma ogromnom aurom. Ima veoma mekanu plavu boju, nije mekana u smislu snage, ali meka u smislu lepote. Astarothina energija je osnažujuča i utješna; ona je zaista lijepa u svakom pogledu. Ima dugu Zlatnu kosu; Ona je prilično visoka i okružena je živahnim bijelim zlatom. Najviše je osjećam kada uspostavim vezu tokom Priziva Četiri Vladajuće Božije Moći Duata. Ona je uvek tu da me vodi kada se osećam izgubljeno ili se borim. Njen glas je veoma moćan, Astaroth je veoma brižna, ali je vrlo jasna i koncizna kada me režira. Toliko mi pomaže i toliko sam joj zahvalan na svemu.”

– Vovim Baghie

AŠTAROTIN SIGIL

Grupe od 3 točke na vrhovima zvijezde u Njenom sigilu su vrlo drevne i pokazuju Njen visoki duhovni rang.  Njen sigil takođe prikazuje važne tačke ljudske duše, kao što se može videti iz glifa Venere sa obrnutim krstom koji simbolizuje sve važnu Solarnu čakru i stubove duše sa svake strane.

        ZID INNANE U URUKU

AŠTAROTINI SIMBOLI – POTIČU OD EGIPATSKOG ANKA

Kao sumerska Božica „Inanna“ bila je znana kao moćan ratnik i njena sveta životinja bila je lav. Ispod su slike lavova koji su čuvali njen hram u Nimrudu.  

Njen sveti grad bio je Uruk, jedan od najstarijih gradova Sumera gdje je imala svoj hram, u slici iznad na desnoj strani su prikazane ruševine.

Pod Njenom vladavinom, ljudi Sumera i Njene zajednice su napredovale i razvijale se. Imala je hramove i svetišta u mnogim gradovim Drevnog Bliskog Istoka.

Njen sumerski naziv „Kraljica Nebesa“ su ukrali kršćani i iskoristili ga za svoju fiktivnu „Djevicu Mariju“.

Astarot je također babilonska Božica, Ištar. Babilonske spise ju nazivaju „Svjetlo Svijeta“, „Božica Božica“, i „Djelitelj Snage“.

Ištarina Vrata sagrađena u blizini 575. God. prije Hrista su glavni ulaz u Babilon.

To su osma od osam vrata u unutarnji grad. Kralj Nabukadonosor II od Babilona posvetio je ova vrata Ištar. Bio je to jedan od najimpresivnijih spomenika na Bliskom Istoku. Ištarina Vrata su ukrašena zmajevima, bikovima i lavovima.

Zajedno sa Ea-om (Satanom) i Enlilom (Belzebubom), završila je u grimoarima kada je židovstvo/kršćanstvo došlo na scenu kao jedna od vhovnih Princeza Pakla. Ova tri su bila najpopularnija i znana bića na Bliskom Istoku. Njihova reputacija je uništena, zlobno su klevetani, blasfemizirani i demonizirani; etiketirani kao „zlo“.

„Iako se Sidon poštivao, nesmije se zaboraviti da je njena božica bila Aštart, ime koje  izraelci pišu sa pet suglasnika ‘strt, i izgovaraju vokalima slične hebrejske riječi „sramota“, čineći Sidoniansku božicu da se pojavljuje u nečistoj formi Astoret“

– Izvadak iz “Recovering Sarepta, A Phoenecian City by James B. Pritchard, 1978

„Od raznih izgovaranja imena, Astarte, je pronađena u Tel Amara pismima. Hebrejska Astoret je došla kada je rabinska škola Masoreta u 6. stoljeću odlučila priključiti konvencionalni sistem da bi nadopunili manjak glasnika u pisanom hebrejskom, i u isto vrijeme da bi ubacili u imena stranih božanstava glasnike od riječi „bošet“, što znači odvratnost“.

– Izvadak iz “Who’s Who Non-Classical Mythology by Egerton Sykes, 1993

Iznad su ostatci Hrama Isis, originalno na otoku Fileje, morao je biti pomaknut na Agilqiyya Otok (iznad) tijekom konstrukcije Asuanske brane da bi ih spasila od poplave.

Astarot odgovara iskreno o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ona otkriva sve tajne, i sjajna je učiteljica prirodnih znanosti.

Ona uzrokuje da pojedinac ima proročke snove ili vizije o budučnosti i daje uvid u nepoznato. Ona također savjetuje ljude koji su bliski sa Satanom i aktivno rade za njega.

Ona dobija prijateljstva onih koji su u moći i predstavlja luksuz i lakoću.

Uskrs (originalno znan kao „Aštar“) joj je ukraden od Kršćana.

Visoka Svećenica Maxine;

Astarot je vrlo lijepa sa svijetlo-plavom kosom. Iako visoka, delikatno je građena. Astarotine boje su crvena i plava. Nekada se pojavljuje sa krilima – koje imaju crvene i plave pruge po sebi. Često posjećuje mene i ostale iz JoS svećeništva samostalno, i Ona nam je prijatelj i vodič.

SLIKA – Umjetnički Rad od Marcosa Maciasa

SLIKA – Umjetnički Rad od Kamil